Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Científicament provat: la cervesa és bona després de fer exercici

Un estudi dut a terme per la Facultat de Medicina de Granada i el Consell Superior d’Investigacions Científiques de Madrid demostra que beure dos terços de litre de cervesa després de fer exercici físic que cansi i provoqui sudoració rehidrata igual que quan es veu aigua. L’estudi s’ha efectuat amb 16 joves estudiants de medicina, INEFC i becaris d’investigació sotmesos a temperatures elevades mentre feien esport. Després de l’esforç físic bevien aigua o cervesa i posteriorment s’analitzava com afectava a l’organisme i fins i tot no perjudicava les facultats psicocognitives.

Redacció
Redacció 22/02/2009

L’estudi realitzat durant un any també ha demostrat que en aquestes condicions la cervesa no produeix tanta orina com si es pren sense fer exercici físic. Els joves que han participat a l’estudi no són esportistes professionals i cada cop que feien una prova perdien a prop de tres litres d’aigua amb la suor a causa de les altes temperatures. La rehidratació es feia amb aigua o dos terços de litre de cervesa i es prenien mostres per analitzar sense indicar si aquella persona havia consumit cervesa o no.

L’estudi ha demostrat que la cervesa no produeix cap efecte negatiu i que rehidrata com l’aigua, no s’orina tant i fins i tot s’han sotmès els participants a proves psicocognitives que indiquen que no produeix pèrdua de coordinació o percepció del camp visual, a part de potassi i substrats beneficiosos, tal com ha explicat l’autor de l’estudi i Catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada, Manuel J. Castillo-Garzón. Aquest estudi, que ja s’havia presentat el passat setembre en un congrés d’esport i medicina a Barcelona, s’ha explicat en el marc del V Màster de Ciències Mèdiques Aplicades a l’activitat Física que té lloc a la Facultat de Medicina de Lleida. Després de les conferències, els participants han fet una sessió de Nordic Walk per la ciutat de Lleida i un tast de cervesa.