Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Chávez “congela” les relacions amb l’Estat espanyol fins que el monarca demani disculpes

Dues setmanes després de l’estirabot del monarca a la cimera iberoamericana celebrada a Xilè, Chavez continua la seva particular batalla amb l’Estat espanyol, i concretament amb el rei, a qui acusa d’haver-li faltat el respecte amb aquella desafortunada intervenció. El president de Veneçuela ha assegurat que el seu país congelarà les relacions amb l’Estat espanyol fins que el monarca es disculpi. Des del Govern espanyol s’han mostrat preocupats per la decisió, i a primera vista no s’albira cap solució ràpida al conflicte.

Redacció
Redacció 27/11/2007

Chávez ha condicionat mantenir les relacions amb l’Estat espanyol a una disculpa reial, “perquè aquí hi ha dignitat”, ha afirmat. Creu que el Borbó té l’obligació “moral, humana i política” d’oferir excuses. Fins ara tot havien estat baralles dialèctiques, però ara el president veneçolà condiciona la disculpa a mantenir les relacions amb l’Estat.

La situació no millorarà durant els propers dies, ja que no sembla que el monarca vulgui satisfer a Chávez amb la tan demanada disculpa.