Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Chacón, una trepa a la Cort de Lluís XIV

Carme Chacón respon a l’arquetipus de patró de Ministre català a Madrid: un botifler sense mesura ni complexos, als que el Govern espanyol reserva el paper més galdós de tots: […]

Redacció
Redacció 05/10/2007

Carme Chacón respon a l’arquetipus de patró de Ministre català a Madrid: un botifler sense mesura ni complexos, als que el Govern espanyol reserva el paper més galdós de tots: el de català renegat. Però la Chacón, que no ha arribat pas a Ministre per cap mèrit -cada vegada que representava els sociates per TV feia el ridícul més espantós- té atributs singulars més enllà del seu rostre de nena “pija”, tan aparent com real. De fet, el que es diu treballar, no ha treballat en sa vida.

El que no es coneix tant de Chacón és la seva admiració per Stéphane Dion, visceral unionista canadenc, ferotge detractor de la independència del Quebec. N’és una entusiasta seguidora i aprenent -poc brillant tot sigui dit de pas. I què hi fa la Chacón a la Cort de Zapatero, el dèspota que exhibeix diners -els que recapten aquí i mai no tornen- de Ministra d’Habitatge? Populisme al servei de Zapatero, jacobinisme sense manies com a bona catalaneta al Govern espanyol, una voluntat maniquea de fer servir els nostres recursos per envair competències (si això desitges ho tindràs si ho fas com a mi em convé) i trepar sense manies. Teníem al Bono -que almenys venia de cara- i ara ens han colat a la Chacón. Del foc a les brases.