Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Xiulets contra Chacón i Zapatero a la desfilada militar de la ‘fiesta nacional’ a Madrid

La ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, no recordarà d’una manera especial i entranyable la seva primera desfilada militar com a responsable política dels exèrcits espanyols, en aquest cas la celebrada a Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat. En el moment en què Chacón arribava s’han sentit els primers xiulets i quan ho ha fet el president del Govern espanyol, s’han sentit crits de ‘Zapatero dimissió’. L’acte ha estat presidit pels Reis d’Espanya i ha comptat amb la presència del govern en ple i les més altes autoritats de l’Estat. També hi era Mariano Rajoy, després de declarar que la desfilada era un ‘conyàs’.

Entre els polítics que han decidit no assistir a la desfilada cal comptar-hi José Montilla, que acabava d’arribar de Mèxic i volia descansar a Catalunya, el lehendakari Juan José Ibarretxe i els representats polítics d’ERC, PNB, BNG i Na-Bai, que han declinat la invitació per no celebrar-se la seva ‘festa nacional’.

Redacció
Redacció 12/10/2008

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assistit a la seva primera desfilada militar com a responsable política dels exèrcits, en aquest cas la que se celebra a Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat, ja que la del passat dia 1 de juny a Saragossa, Dia de les Forces Armades, Chacón no va poder presenciar-la per trobar-se en els seus primers dies de baixa maternal.

El president de la Generalitat, José Montilla no ha participat en la desfilada. Aquest dissabte va tornar del seu viatge a Mèxic i aquesta jornada de diumenge l’ha passada a Catalunya, segons fonts de la Generalitat.