Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Chacón s’estrena en precampanya

La ministra d’Habitatge, Carme Chacón, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol invertirà 17 milions d’euros al districte de Sants de Barcelona en els pròxims quatre anys, ja que ha estat qualificat d’Àrea Extraordinària de Rehabilitació Integral (AERI), després de dos anys de queixes de veïns i comerciants per les obres del tren d’alta velocitat. En la seva primera passejada pels carrers després de proposar-se la candidata de Zapatero per Barcelona, la ministra ha anunciat unes subvencions electoralistes per tal de rehabilitar uns 14.000 habitatges. Acompanyada de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, la ministra ha concretat així les ajudes anunciades la setmana passada per l’Ajuntament tot passejant inesperadament per un dels barris més afectats pel desastre del TGV.

Redacció
Redacció 27/11/2007

Per les actuacions que afectin espais comuns dels edificis, el ministeri donarà una subvenció del 50% del cost de la rehabilitació i fins a un màxim de 6.000 euros. Per als interiors d’habitatges, preveu subvencionar el 30% de la reforma fins a un màxim de 3.000 euros per casa.

Abans de visitar les zones més afectades per les obres, l’alcalde Jordi Hereu ha explicat en roda de premsa que aquestes ajudes són independents del compromís d’Adif d’arreglar els desperfectes causats per les obres. Així mateix, s’ha mostrat convençut que aquesta partida extra servirà per deixar el barri en millors condicions del que estava.

Amb aquest objectiu, l’alcalde també ha avançat que les obres de remodelació del Mercat de Sants es faran abans del previst i començaran el 2009, a la vegada que s’impulsarà un pla de dinamització comercial per millorar la situació dels comerciants, molts d’ells queixosos per les pèrdues que els han comportat les obres.

Per tirar endavant aquests projectes, les administracions també han acordat posar en funcionament una oficina per informar els ciutadans de les noves ajudes i cursar les peticions, que estarà ubicada a la seu del districte de Sants, al carrer de la Creu Coberta.

Com que aquesta pla i la qualificació de la zona com a AERI arriba tres mesos abans de les eleccions espanyoles, la ministra Chacón ha defensat que no és una proposta electoralista afirmant que treballa des del primer moment per la millora dels immobles i els barris més desafavorits.

En aquest sentit, la ministra ha assegurat que fa setmanes que està estudiant amb l’Ajuntament de Barcelona la millor manera de compensar els veïns d’aquests barris per les obres del TGV i que ara s’ha concretat la proposta perquè entri en els pressupostos de l’estat per al 2008.