Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Chacón es postula com a candidata a substituir Zapatero a les eleccions de 2012

Quan el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, encara no ha anunciat si es presentarà o no a la reelecció, ja està oberta la cursa successòria al PSOE entre els principals aspirants: Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón. La ministra de Defensa s’ha postulat clarament aquest dimarts per substituir Zapatero com a candidata socialista a les properes eleccions espanyoles previstes per al 2012 ha afirmat que és ‘obvi’ que l’Estat espanyol està preparat per tenir una presidenta catalana. ‘Hi ha coses que són una obvietat però que a vegades cal repetir’ ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid on ha assegurat que si Zapatero es presenta de nou ella li donarà suport.

Redacció
Redacció 22/02/2011

Ha estat la resposta de la ministra a l’enèsima pregunta sobre la successió de Zapatero i les seves intencions de futur. ‘Jo crec que no hi ha ningú que pugui pensar que una dona no està igual de capacitada que un home per assumir qualsevol responsabilitat, o un extremeny, o un castellano-manxec o un català. Em sembla que hi ha coses que són una obvietat però a vegades cal repetir’, ha sentenciat. Chacón reitera d’aquesta manera les declaracions que va fer fa mesos. ‘Fa un temps em van preguntar si Espanya estava preparada perquè la presidís una dona, i va ser notícia, i per a mi va ser una sorpresa immensa perquè la notícia hagués estat que jo digués que Espanya no estava preparada perquè una dona regeixi els seus destins’, ha sentenciat.

No confirma que es presenti perquè ‘haurien de decidir els militants’
Chacón ha volgut deixar clar que si Zapatero volgués optar a una reelecció, ella li donaria tot el seu suport, i ha demanat ‘respecte’ per la capacitat del president espanyol d’adoptar aquesta decisió. Amb tot, la ministra no ha tancat la porta a fer un pas endavant, però ha recordat que perquè ella assumís aquesta responsabilitat en primer caldria que en el moment es volgués presentar, i després haurien de decidir els militants en un procés de primàries. ‘Tothom opina sobre la successió de Zapatero, i per tant seria lògic que opinessin els 300.000 militants’, ha sentenciat.