Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Chacón demana a Duran que “rectifiqui al Congrés i aparqui l’egoisme personal”

La ministra d’Habitatge, Carme Chacón (PSC), h reclamat al candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, que ‘rectifiqui’ i ‘faci un exercici d’humilitat, reconeixent que s’ha equivocat’ amb el seu veto al Senat als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) pel 2008 i votant a favor al Congrés. Chacón ha emplaçat al dirigent democratacristià a ‘oblidar l’egoisme personal del qui és candidat’. ‘Espero que Duran recapaciti’ i canviï el vot de CiU al Congrés, ha afirmat, remarcant que el veto als PGE ‘a qui farà més mal és a Catalunya’.

Redacció 12/12/2007

La ministra d’Habitatge, Carme Chacón (PSC) ha insistit a denunciar que el rebuig dels comptes a la Cambra alta ha comportat la pèrdua de 670 milions d’euros per a Catalunya, que havien d’incorporar-se a través de les esmenes del Senat, pel que ha assegurat que el seu partit ‘no s’esperava’ el veto de CiU, encara que sí el del PP.

‘ERC ha estat més intel•ligent’

La ministra socialista, en canvi, ha restat importància al suport d’ERC al veto de CiU, assenyalant que l’actuació del senador republicà Carles Bonet va ser ‘més intel•ligent’ que la de CiU, mentre que ha deixat clar que ‘la seva opció primera era pactar les esmenes’ del Senat, però al trobar-se un veto de PP i CIU va apostar per donar-li suport. Així, Chacón va posar l’accent que ERC ‘no ha vetat’ els PGE, sinó que només ha donat suport al veto de CiU i PP. La ministra va considerar ‘cínic’ que Duran digués ahir que no cal preocupar-se per les inversions a Catalunya dels PGE perquè el PSOE traurà endavant els seus comptes al Congrés. Per això, ha instat a CiU a ‘canviar el seu vot’ al Congrés, pel que ha considerat que ‘només necessita un exercici d’humilitat i responsabilitat per a reconèixer que s’ha equivocat’ al Senat.