Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Chacón anuncia que els socialistes votaran a favor de TV3 al País Valencià

La recentment designada candidata del PSC a les eleccions generals i ministra de Defensa, Carme Chacón, ha anunciat aquest dilluns que els socialistes votaran ‘tots junts’ favorablement la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) ‘Televisió Sense Fronteres’ que aquesta setmana debatrà el Congrés dels Diputats per establir per llei l’intercanvi d’emissions dels mitjans de comunicació en territoris que comparteixen llengua en els àmbits del català, el euskera i el gallec. Chacón ha culpat el Partit Popular de la situació de les emissions de la televisió catalana al País Valencià i ha reclamat a la formació de Mariano Rajoy que no ‘continuï posant pals a les rodes’ en matèria lingüística i audiovisual.

Redacció
Redacció 13/09/2011
Carme Chacón ha explicat que la comissió Executiva del PSC d’aquest dilluns ha tractat aquesta qüestió. La ministra ha dit que els socialistes votaran ‘tots junts’ a favor ‘de la ILP perquè TV3 es vegi al País Valencià’, perquè ‘és una lluita i una feina que fa temps que tractem de fer’. 
 
Chacón ha criticat, a més, que la voluntat de tirar endavant aquest intercanvi d’emissions ‘sempre s’ha fet amb dificultats amb el PP, que és qui ho està impedint’. És per això que ha demanat als populars ‘que no posin pals a les rodes al coneixement lingüístics’ i a les emissions de les televisions en territoris de llengua compartida. ‘Ara són els ciutadans els que ens ho demanen al Congrés, i els socialistes direm que sí’, ha sentenciat orgullosa.