Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

CDC posa en dubte la democràcia interna d’ICV: Com es va escollir aquest triumvirat que ara mana?

El coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sànchez, ha replicat als ecosocialistes, que van carregar durament contra CDC aquest diumenge, que s'haurien de preocupar de “sobreviure” en lloc de dedicar-se a criticar els convergents. “Lliçons de democràcia les justes. Com es va escollir aquest triumvirat que ara mana? La reformulació que hem fet nosaltres ells no l'han feta”, ha apuntat Sànchez, que ha assegurat que CDC no és com ICV perquè “no és una esquerra dogmàtica”, sinó un partit de centre. “I aquest país ja sap què suposa que governi l'esquerra dogmàtica durant set anys”, ha afegit.

Redacció
Redacció 11/04/2016

Al seu torn, el portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha recriminat a ICV que només es preocupi de fer fora Convergència per administrar ells “les engrunes de l'autonomisme”. “Aquí només hi ha allò de 'aparta't tu que m'hi poso jo'. Aquest és el missatge que ens han donat plantant la llavor per fer un nou tripartit de vida autonomista, perquè no els veig predisposats a articular un estat propi”, ha etzibat, qüestionant la seva aposta pel referèndum.

A parer d'Homs, ICV posa com a “gran tòtem” el referèndum però “sense mullar-se”, i dient que la solució de tot “passa per fer tripartits”. “Per a què volen fer un tripartit? Per administrar engrunes? Per consolidar-se en el món autonòmic?”, ha preguntat el convergent, que s'ha queixat que el “gran dogma d'aquesta gent” sigui allò “'d'aparta't tu que m'hi poso jo'”.