Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

CDC manté un exbatlle acusat de corrupció a l’executiva de la Ribera d’Ebre, tot i haver-ne anunciat l’expulsió el 2007

|

- Publicitat -

Expulsió fulminant, per apaivagar l’escàndol
El 22 de maig de 2007, només cinc dies abans de les eleccions municipals, van arribar als mitjans de comunicació unes imatges enregistrades amb càmera oculta en què detectius privats fent-se passar per possibles compradors mantenien una conversa amb el llavors alcalde de Ginestar, Josep Bru, que presumptament es comprometia a cometre delictes de corrupció urbanística. L’escàndol que va suposar va obligar a CDC a reaccionar ràpidament i anunciar l’expulsió de Josep Bru del partit en un comunicat fulminant, després que aquest desoís la petició de l’executiva nacional que li demanava que renunciés a ‘les responsabilitats institucionals, així com la renúncia a formar part de la candidatura de CiU a la població’. El partit culminava el comunicat amb aire alliçonador instant la resta de formacions a actuar ‘amb la mateixa contundència i celeritat davant casos que posin en dubte el comportament dels càrrecs públics’. Només un cop celebrades les eleccions i havent perdut l’alcaldia de la població, Bru va renunciar a la seva acta de regidor.

Josep Bru és escollit vocal de l’executiva comarcal en presència de Felip Puig
Un any i quatre mesos més tard, CDC va renovar les persones que formaven part de l’executiva comarcal de la Ribera d’Ebre i sorprenentment Josep Bru continuava entre elles. Els militants de CDC a la comarca van escollir Josep Bru com a vocal de l’executiva comarcal tot i que teòricament havia estat expulsat del partit l’any anterior. En cap cas l’elecció de Bru es pot atribuir a una decisió de la militància de la comarca que no estava avalada per la direcció nacional del partit ja que l’assemblea va estar presidida per Felip Puig, Secretari General adjunt de CDC; Xavier Pallarés, alcalde d’Arnes, diputat al Parlament de Catalunya i president de la Federació de CDC a les Terres de l’Ebre; i Jordi Ciuraneta, secretari sectorial d’Agricultura del Comité Executiu Nacional de CDC.

CDC assegura que Bru està ‘jubilat’ i no té cap relació amb el partit

Tot i que a la comarca és vox populi la presència de Josep Bru a l’executiva comarcal -de fet, així ho ha confirmat el seu entorn més proper- Convergència ha assegurat a directe!cat que l’exalcalde de Ginestar ja no té cap relació amb el partit. ‘Està jubilat de tot i no té absolutament cap relació amb nosaltres’, sentencien.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut