Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

CDC crida als partits a la “unitat de tot el catalanisme” i demana al tripartit que abandoni “l’obediència al socialisme espanyol”

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha fet una crida als partits a la ‘unitat de tot el catalanisme’ i ha demanat al tripartit que abandoni ‘l’obediència al socialisme espanyol’ per defensar els interessos dels catalans; l’endemà de ‘l’èxit’ de la manifestació pel dret a decidir sobre les infraestructures, que CDC ha valorat com ‘l’expressió de reivindicació nacional més important des de l’11 de setembre de 1977. En un comunicat, CDC felicita a tots els catalans ‘per l’expressió de civisme, convivència i autoafirmació de la nostra catalanitat’. Pel partit, es tracta d’una expressió ‘de forma positiva i una prova més que el poble català té la seva pròpia personalitat’.

Redacció
Redacció 03/12/2007

El partit també fa un agraïment als organitzadors de la convocatòria, i a les entitats i plataformes adherides i a la Plataforma pel Dret a Decidir. CDC ha manifestat que amb l’acte d’ahir, ‘dóna per rebut el missatge expressat pel poble de Catalunya i n’assumeix la seva defensa’. A més, CDC considera en aquest comunicat que la defensa dels interessos dels catalans ‘s’ha de fer amb esperit d’unitat de tot el catalanisme i oblidant les tàctiques partidistes i les lluites ideològiques’.

Segons CDC, el Govern, després de la mobilització d’aquest dissabte, ‘haurà de triar entre continuar sota l’obediència política del socialisme espanyol o bé defensar sense fissures internes els interessos dels ciutadans de Catalunya’. CDC també considera que ‘n’ha de prendre nota el govern espanyol i el seu president José Luís Rodríguez Zapatero que, d’una vegada per totes, hauria de satisfer les demandes de més poder polític per Catalunya’.

Per CDC, ‘l’expressió ciutadana de milers i milers de catalans i catalanes constata el divorci entre el president José Montilla i el poble de Catalunya’. Pel partit nacionalista, ‘davant el menyspreu que Catalunya ha patit en els darrers mesos, la conclusió inequívoca de la manifestació d’ahir és clara i manifesta: Catalunya reclama el seu dret a decidir i la gestió dels seus propis recursos’.