Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CDC aposta per potenciar el paper dels militants, però també dels simpatitzants en el marc de la “Casa gran”

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) apostarà en el proper congrés per ‘desenvolupar amb més intensitat’ figures com les del simpatitzant o l’adherit, sense ‘devaluar’ el paper del militant, al qual es vol donar ‘més implicació i més participació’. Així ho ha explicat el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, després de la reunió de la direcció. Puig ha apostat perquè el partit creixi amb nous militants, ‘però també amb noves formes de participació, més laxes, amb noves activitats polítiques que no siguin estrictament militàncies dins d’un partit’, en el marc del projecte de ‘Casa gran del catalanisme’.

Redacció
Redacció 06/05/2008

Puig ha apostat per ‘aprofundir de manera molt decidida’ en una doble direcció. D’una banda, ‘donant més implicació i més participació als ciutadans que es comprometen a ser militants d’un projecte polític’. D’aquesta manera, ha volgut deixar clar que no es pretén ‘devaluar’ el paper dels militants.

En el marc de la ‘Casa gran del catalanisme’, però, Puig ha assegurat que la voluntat de CDC és dirigir-se ‘també a la part de societat més activa, que sense una implicació directa amb una militància activa a CDC poden ser actius del catalanisme’. ‘Al voltant de la figura del simpatitzant o l’adherit hem d’anar a buscar i cercar la seva complicitat’, ha dit.

Puig ha admès que la figura del simpatitzant ja es va instaurar en l’últim congrés i que no s’ha acabat de desenvolupar. Un fet que ha justificat amb el fet que els últims anys han estat ‘complicats’ per al partit, havent ‘d’assumir estar a l’oposició’, fent ‘relleus importants’ i afrontant unes municipals en ‘circumstàncies difícils’.

El Comitè Executiu Nacional de CDC ha ‘passat revista’ a la marxa dels treballs preparatòries del congrés del partit, que s’ha de fer al juny. Així ho ha explicat el secretari general adjunt convergent, que ha explicat que els quatre ponents dels textos que es preparen per al conclave han fet una ‘explicació exhaustiva’ de les ponències que s’estan preparant davant de la direcció.

Uns ‘textos dels projectes de ponència’ que s’hauran d’aprovar al Consell Nacional previst pel proper 17 de maig, tot i que el procés no es tancarà definitivament fins al final del mateix congrés, el 13 de juliol. Les quatre ponències estan coordinades per Francesc Homs, Lluís Corominas, Meritxell Borràs i Maite Fandos. Aquest dilluns han exposat els ‘grans eixos’ dels textos que s’estan preparant i està previst que durant la setmana se celebrin diverses reunions.