Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

CCOO i UGT volen referèndum sobre la reforma de la Constitució espanyola, ‘la nostra norma màxima’

CCOO i UGT de Catalunya han enviat una carta als diputats i senadors catalans a Madrid per demanar-los ‘que amb la seva signatura permetin que els ciutadans d’aquest país tinguin l’oportunitat de pronunciar-se a través d’un referèndum’ sobre ‘una decisió tan important’ com és la reforma de la Constitució, ‘la nostra norma màxima’. En aquest sentit, els demanen que confiïn en la ‘maduresa democràtica’ dels ciutadans ‘i ens permetin decidir amb el nostre vot el nostre futur’. Per aconseguir-ho, demanen als representants que fugin de ‘fronteres ideològiques i interessos electorals’ i pensin ‘únicament en la trascendència de la seva decisió’.

Redacció
Redacció 09/09/2011
CCOO i UGT persegueixen la convocatòria d’un referèndum sobre la reforma de la Constitució espanyola. És per això que dimarts passat es van manifestar a Barcelona i aquest dijous han fet arribar una carta als diputats i senadors catalans perquè facin possible el referèndum. Els dos sindicats majoritaris alerten que ‘està en joc la qualitat del procés democràtic de presa de decisions’ i asseguren que això ‘només es pot fer des del coratge que implica donar la paraula al poble’.
 
Els sindicats alerten que ‘avui en dia és imprescindible que els ciutadans espanyols i catalans ens sentim realment protagonistes dels nostres destins’ i remarquen que és en la confiança ciutadana cap als polítics ‘on resideix la genuïna força del nostre sistema’. ‘I l’hem de defensar’, sentencien, i adverteixen que ‘la societat demana més i millor democràcia’.