Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

CCOO i UGT preparen una manifestació perquè no s’utilitzi la crisi per retallar els drets socials

|

- Publicitat -

Els dos líders sindicals han dit que ara no és el moment per convocar vagues generals sinó de fer una gran mobilització per demanar més intervenció pública per gestionar la crisi i més responsabilitat als empresaris. Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez han recordat que les dues anteriors vagues generals es van convocar no contra la crisi sinó perquè el govern de torn intentava ‘retallar’ una part dels drets socials del treballadors, cosa que no està succeint actualment.

Avui, el govern de l’estat espanyol està criticant les veus que es manifesten a favor de reformes laborals i d’abaratiments dels acomiadaments. Per tant, ha dit Gallego, que ‘prengui nota’ qui hagi de prendre perquè els treballadors es mobilitzaran si s’intenta iniciar un cicle de retallades socials.

Publicitat

Josep Maria Àlvarez s’ha referit a la recent mobilització dels empresaris del sector del metall català i ha reconegut que la lectura del manifest de convocatòria suposava poder estar d’acord des del món sindical amb la convocatòria. Aquesta coincidència, però, desapareix en el moment que es fa l’acte i comencen a parlar els representants de la CEOE. L’ús d’un discurs ‘passat de moda’, amb un cert ‘tuf’ a ‘ranci’ que insisteix amb aprofitar la crisi per afrontar ‘retallades socials’.

Gallego ha explicat que les principals organitzacions empresarials d’àmbit de l’estat espanyol estan ‘ancorades’ en el passat i avui demanen el mateix que reclamaven fa cinc anys, quan s’estava en ple cicle econòmic expansiu. El líder de CCOO ha afegit que aquests empresaris, quan l’economia anava bé, no van fer els ‘seus deures’ per millorar el teixit productiu i ara, amb la crisi, els efectes són més greus que altres empresaris i països que ‘sí que van fer els deures’. Crida als empresaris

El líder de la UGT ha manifestat que són molts els empresaris que estan patint els efectes de la crisi de liquiditat i que tot i tenir empreses rendibles no reben crèdits bancaris, cosa que posa en perill el seu futur. Àlvarez ha dit que els sindicats estan amb aquests empresaris i els ha convidat a participar a la manifestació del dissabte 14 de març.

La manifestació té com objectiu ‘reclamar’ més intervenció del sector públic, que és, segons els sindicats, l’única estratègia que pot permetre que el teixit productiu i el mercat laboral surtin reforçats d’aquesta crisi. Si una cosa ha deixat clara aquesta crisi mundial és que el mercat necessita de la intervenció i de la regulació del sector públic, han coincidit els dos sindicalistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut