Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Catalunya tindrà vuit senadors per designació del Parlament la pròxima legislatura

El president del Senat, Javier Rojo, ha comunicat aquest divendres al president del Parlament, Ernest Benach, que la cambra catalana designarà vuit senadors en representació de la Generalitat al Senat que sorgeixi després de les eleccions generals del 9 de març. Això suposa un senador més que fins ara, un increment que es deu a l’augment de població a Catalunya. Aquest divendres, la diputació permanent del Senat ha establert ja el nombre de senadors que correspon a cada CCAA, tenint en compte les xifres de població resultants de la revisió del padró municipal referides a l’1 de gener del 2007.

Redacció
Redacció 20/01/2008

A les disset CCAA, els pertoca designar 56 senadors, essent Andalusia amb nou, Catalunya amb vuit, Madrid amb set i el País Valencià amb cinc, a les que li corresponen més. La resta en designen un, dos o un màxim de tres.

En la setena legislatura, el Parlament va designar senadors Jordi Casa, Pere Macias, Maria Assumpta Baix, Joan Sabaté, Carles Bonet, Daniel Sirera (en substitució de Josep Piqué) i Joan Josep Nuet.

Després de les eleccions generals, el Parlament haurà de comunicar al Senat els noms dels qui representaran la Generalitat la nova legislatura espanyola perquè puguin assistir a la sessió constitutiva del Senat, prevista per a l’1 d’abril.