Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Catalunya serà la seu central de l’ONG Naturalistes

L’ONG internacional Naturalistes sense Fronteres, presentada fa poc a la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Naturalesa de Seròs (Lleida), ja és segur que tindrà la seu central a Catalunya. Les primeres accions de NSF es centren en la recerca del bosc sec tropical de Caparo a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, i del Delta de l’Orinoco. Pròximament, també s’afegirà un projecte a la Patagònia.

Redacció 31/07/2007

L’ONG internacional Naturalistes sense Fronteres (NSF), s’ha presentat a la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Naturalesa de Seròs (Lleida), ja és segur que tindrà la seu central a Catalunya, i el coordinador general serà el naturalista català, Guillem Chacón, segons ha informat avui l’organització.

La presentació de la nova ONG ha anat a càrrec del cap de projectes de l’ONG Geòlegs del Món, Juli Rubio, i de quatre membres de NSF, Mariusa Abreu, del Delta de l’Orinoco, Maurici Jerez, dels andes, David Fernández, de Catalunya i el director de la Universitat, Guillem Chacón, també català, que ha estat escollit coordinador general de l’ONG. Les pròximes presentacions de NSF es realitzaran a la Patagònia, l’Argentina, el desembre i a l’Amazones, a Veneçuela, al març .

Presència arreu del món

La NSF té seus als Estats Units, Veneçuela, l’Argentina, Holanda i Catalunya, i pròximament a l’Àfrica. L’objectiu és cooperar i contribuir en la investigació i protecció de la fauna, flora, les ètnies i els espais naturals dels països en vies de desenvolupament, utilitzant la riquesa biològica com a font de dinamització econòmica i de millora de la qualitat de vida mitjançant el motor que significa la gestió de la naturalesa i el turisme de la fauna i flora.

Les primeres accions de NSF es centren en la recerca del bosc sec tropical de Caparo a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, i del Delta de l’Orinoco. Pròximament, també s’afegirà un projecte a la Patagònia.