Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Catalunya s’emporta el primer mundial de futbol

L’exfutbolista francès, Éric Cantona, va subscriure com molta gent ha fet a Catalunya la tesi que si Espanya va guanyar el mundial de Sudàfrica de 2010 va ser simplement perquè el Barça passava pel millor moment de la seva història. “Catalunya va guanyar el Mundial. Espanya va vèncer amb deu jugadors del Barcelona a l’equip”.

Redacció
Redacció 14/04/2015

L’icona del Manchester United dels noranta, el francès Éric Cantona creu que tot i que tècnicament el Mundial se’n va a la vitrina espanyola, “Espanya no va guanyar el Mundial, hi va fer Catalunya”. I més concretament “El va guanyar el Barcelona”. Cantona va respondre així a una pregunta sobre els èxits esportius de la selecció espanyola a l’avantsala dels premis Laureus (els Òscars del món de l’esport), que s’entregaran a Xangai demà.

Cantona va dir, a més, que Espanya tornarà a ressorgir el dia que tornin a aparèixer nous talents a la cantera de l’equip de la ciutat comtal. El món del futbol reconeix el mètode de La Masia, la cantera del Barça, com el millor del món, i d’on surten entrenats els millors jugadors. Aquestes declaracions ha caigut com un gerro d’aigua freda a la premsa madrilenya que ho veu com una sortida de to; però la qüestió és que els fets i els resultats han avalat aquest extrem. Espanya no hagués pogut ni tant sols somniar en aconseguir aquesta fita si no hagués estat per jugadors determinats de l’esquena dorsal del Barça. Malauradament però, l’espoli esportiu seguirà mentre no declarem la independència.

El directe ja havia recollit el 2012 la participació de l’exfutbolista en un assaig de la Colla de Castellers de Vilafranca, quan preparaven la històrica actuació a Nova York. La robustesa i la traça de l’exfutbolista demostrada a l’entrenament, va sorprendre als castellers, la qual cosa els va fer pensar que es perdien un gran actiu.