Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Catalunya rescata l’Estat espanyol

Davant la difícil situació econòmica que viu Grècia, els estats de la Unió Europea s’han ajustat el cinturó i han fet un esforç -uns més que altres- per tal de […]

Redacció
Redacció 11/06/2010

Davant la difícil situació econòmica que viu Grècia, els estats de la Unió Europea s’han ajustat el cinturó i han fet un esforç -uns més que altres- per tal de rescatar l’economia grega. Alemanya ha estat un dels països que més hi ha contribuït i això ha permès que Angela Merkel pogués dictar les mesures que havia d’aplicar Grècia per garantir que l’esforç dels alemanys no seria en va.

I per què ens interessa als catalans l’esforç dels alemanys per salvar Grècia? La resposta cau pel seu propi pes: Alemanya ha donat 22.000 milions d’euros a Grècia, justament la mateixa quantitat en què s’ha fixat el dèficit fiscal de Catalunya amb l’Estat espanyol de l’any 2008, tal i com recorda Miquel Marzabal, organitzador de la consulta sobre la independència a Holanda. ‘Doncs resulta que Catalunya no és un país tan gran i potent com Alemanya. I nosaltres no deixem 22.000 milions d’euros una vegada, no, no, ens els treuen, 22 mil milions cada any’, raona.

Catalunya rescata l’Estat espanyol any rere any. Algú s’imagina els alemanys tolerant que el seu govern torni a donar generosament aquesta quantitat de diners als grecs, per molt que ho necessitin?