Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Catalunya Ràdio recupera Xavier Solà, que dirigirà ‘La nit dels ignorants’ aquest estiu

Com cada juliol, Catalunya Ràdio ha presentat la seva graella d’estiu, que comptarà amb el periodista Xavier Vilà, actual delegat de l’emissora als Estats Units, al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’. Vilà ha assegurat que pel fet de ser estiu no s’abandonarà ‘la informació rigorosa i l’anàlisi seriosa’ i ha avançat que comptarà amb tertulians com Pere Portabella, Pius Alibek i Josep Maria Espinàs. A més la graella estiuenca recupera Xavier Solà després que la direcció decidís allunyar-lo dels micròfons. L’històric periodista, que enguany farà 25 anys a l’emissora, conduirà el clàssic ‘La nit dels ignorants’ amb una nova versió 2.0. El director de l’emissora, Ramon Mateu ha fet un ‘balanç satisfactori’ de la temporada i ha valorat el ‘colideratge’ de Catalunya Ràdio i RAC1 com una dada positiva, ja que ha significat la ‘incorporació d’oients de la ràdio en català’.

Redacció
Redacció 16/07/2010

Xavier Vilà, que es posarà al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’, tindrà tertulians amb veus contrastades i contraposades com Vicenç Villatoro, Pere Portabella, Josep Maria Terricabras i Aleix Vidal-Quadras, entre d’altres. A més, els matins s’enriquiran amb els comentaris de catalans d’adopció com Pius Alibek o Najat El Hachmi, les locucions i frases fetes de Màrius Serra i les reflexions sobre objectes quotidians de Josep Maria Espinàs.

Com és habitual durant tot l’any, el programa matinal estarà seguit del ‘Tot és molt confús’, que canvia la veu conductora de Pere Mas per la de Pipo Serrano. Amb ell, arribaran les ‘Tècniques de seducció’ de l’Àvia Remei, el ‘Bricolatge terrenal’ de Francesc Miralles o ‘El costumari català’ de la Liz. Les tardes d’entre setmana s’ompliran amb el programa ‘Converses’, de Jordi García-Soler, ‘El secret d’estiu’ amb Núria Coll i ‘Balles?’, amb Albert Puig i les cançons que s’amaguen al nostre subconscient.

Les nits a la ràdio seran de Gaspar Hernández i el seu ‘L’ofici de viure’, i de Núria Ribó amb ‘Voltant pel món’. El primer descobrirà alguns secrets per aconseguir millorar el benestar emocional amb temes com la infidelitat, el desig, la tolerància o la frustració. Ribó portarà l’oient a visitar 35 ciutats o racons dels cinc continents.

Finalment, a les matinades arribarà l’hora de ‘La nit dels ignorants’, que retorna el periodista Xavier Solà a l’emissora quan hi compleix 25 anys des que va entrar. El programa, però, arriba amb una versió 2.0, on la interacció amb els oients seguirà essent l’eix central.

Els matins dels caps de setmana estaran en mans de Quim Rutllant i Ester Plana al programa ‘Mans’ sobre cultura popular i tradicional als Països Catalans, de Pere Tàpies amb el seu ‘Tàpias fresques’, d’Anna Ayala amb el ‘Suplement d’estiu’ i de l’actor Joan Pera i els seus 6 fills que presentaran el programa ‘Pera Punyetes!’, i en el que debatran els conflictes generacionals de totes les famílies.

A les tardes dels caps de setmana, Queta Karmany presentarà ‘El vidre’, Jordi Sellas ‘Generació digital’, Àlex Gorina ‘Audiovisual d’estiu’ i Enric Calpena ‘En guàrdia!’, entre d’altres. Jordi Tardà, que compleix 25 anys del seu programa ‘Tarda Tardà’, presentarà ‘Tintín a la ràdio’.