Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Catalunya Ràdio emetrà en català els partits del Real Madrid

No es tracta d’una innocentada abans d’hora o d’una broma de mal gust, no: Catalunya Ràdio, la ràdio pública de la Generalitat de Catalunya, emetrà aquesta temporada els partits del Real Madrid en directe i en català, sumant l’equip de la capital espanyola a les retransmissions habituals del Barça i l’Espanyol. Una decisió sense precedents, que creiem injustificada si no s’emmarca dins la sistemàtica política d’espanyolització de l’emissora pública catalana, dirigida actualment per Joan Majó, ex-ministre del PSOE.

Redacció
Redacció 24/08/2007

Tal com informa el web de Catalunya Ràdio, Xavier Palau seguirà l’equip blanc, Marc Negre n’assumirà la coordinació dins el “Tot gira”, i hi participaran amb els seus comentaris l’exjugador blaugrana Òscar Garcia Junyent i l’excomponent del grup musical Parchís i aferrissat seguidor barcelonista Tino Fernández.

Des del directe!cat lamentem aquesta insòlita i equivocada decisió, i esperem que les retransmissions de l’equip blanc s’aturin i els dirigents de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió recapacitin.

Els seguidors madridistes ja disposen de la major part del dial radiofònic per escoltar l’equip de la capital espanyola, i la decisió de retransmetre els partits d’un equip situat a 600 quilòmetres de distància ens resulta incomprensible, i més si comptem que el seguiment dels equips catalans a les categories inferiors és anecdòtic i les referències al futbol de la Catalunya Nord són totalment inexistents.