Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Catalunya pot tornar a vèncer a Wembley

Quinze anys més tard de la victòria futbolística del dream team del FC Barcelona, Catalunya pot tornar a vèncer al mític estadi de Wembley. Aquesta vegada, poden fer-ho els Catalans Dragons de Perpinyà, l’equip de Rugbi a 13 de la capital de la Catalunya Nord, que s’enfrontaran als Saints de Saint Helens el proper dissabte 25 d’agost. La victòria dels Catalans Dragons, l’equip revel·lació de la temporada, suposaria que l’himne dels Segadors sonés a Wembley davant de la mateixa reina d’Anglaterra, una possibilitat que ja ha indignat als mitjans de comunicació l’Espanya més rància.

Redacció
Redacció 16/08/2007

Els Catalans Dragons, amb el seu estil desacomplexadament català, lluiran el seu uniforme amb la senyera i el seu himne català, Els segadors, al mític estadi de Londres, davant de 80.000 persones i la possible presència de la reina mare d’Anglaterra, Isabel II.

Amb només dos anys d’història, i fruit de la fusió dels dos equips de rugbi a tretze de Perpinyà, el XIII Català i el Sant Esteve, els Catalans Dragons s’han consolidat com un dels grans del campionat francès.

Diversos mitjans de l’Espanya més casposa, com Libertad Digital, ja s’han afanyat a alçar el crit al cel, i espantats davant la possibilitat que el partit i la possible victòria dels Catalans sigui retransmesa a diversos països, han declarat que “els independentistes catalans ja tenen esport nacional: el rugbi”.

Esperem que ben aviat es superin els pronòstics dels espanyolistes i els esports nacionals catalans siguin també tota la resta, de manera que Els segadors aconsegueixi sentir-se oficialment a tots els estadis on se celebrin competicions de qualsevol esport on Catalunya hi vulgui competir oficialment.