Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Catalunya aixeca a Vic la seva primera Copa Amèrica d’hoquei patins

A la tercera va la vençuda. Després d’arribar en dues ocasions a la final de la Copa Amèrica d’Hoquei Patins i veure com l’Argentina s’enduia el títol en les dues ocasions, la selecció catalana ha trencat el malefici (3-0) i aconseguit aixecar per primera vegada la copa. I ho ha fet a casa, a Vic, que en aquesta ocasió era la ciutat que acollia el campionat. Amb un marcador més modest que el que ha deixat en els partits anteriors, però sense permetre ni un sol gol dels argentins, la quadribarrada ha guanyat clarament la final a la que arribava després d’apallissar totes les seleccions a les que s’ha enfrontat. L’alegria no ha pogut ser completa, ja que la selecció femenina -que també disputava la final contra l’Argentina- ha perdut per 1 a 2.

Redacció
Redacció 27/06/2010

La selecció catalana d’hoquei patins -formada pràcticament en la seva totalitat per jugadors que també són la base de la selecció espanyola- havia aconseguit còmodament fer-se un lloc, per tercer cop consecutiu, a la final de la Copa Amèrica. Des del seu debut a la competició contra l’Equador, Costa Rica, Xile i Uruguai han patit l’allau de gols dels catalans.

Aquesta tarda, a les sis, la selecció ha mesurat les seves forces contra l’Argentina, que sempre havia aconseguit arrabassar-li el títol a la final. L’any passat, la selecció albiceleste va endur-se el títol gràcies a un gol d’or marcat a la pròrroga.

L’equip guanyador de la copa ha estat: Sergi Fernández, Panadero (1 gol), Ordeig, Torra (1) i Titi Roca (1), a més a més de Gual, Bancells, Bargalló i Rocasalbas.

El públic ha celebrat l’èxit al crit de ‘Una nació, una selecció!’.

En la modalitat femenina, ha estat Argentina qui s’ha imposat a Catalunya per 1 gol a 2.