Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Catalunya, líder en la recollida selectiva de vidre a l’Estat

Catalunya és el territori de tot l’Estat espanyol que més envasos de vidre ha dipositat en contenidors, segons dades d’Ecovidrio del primer semestre del 2008. Entre gener i juny de 2008, la població catalana ha separat 80.837 tones de vidre, per sobre de les 73.161 separades l’any 2007 en el mateix període. De fet, durant el 2007, a Catalunya es van recollir 20,4 quilos de vidre per persona i, al conjunt de l’Estat espanyol, se’n van recollir 14,5.

Davant d’això, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i el director general d’Ecovidrio, Javier Puig de la Bellacasa, han renovat el conveni per fomentar la recuperació dels residus d’envasos de vidre a Catalunya.

Redacció
Redacció 28/10/2008

El document incorpora millores per ajuntaments, consells comarcals i consorcis de gestió que s’hi vulguin adherir, com ara l’augment del 5% de l’import que perceben per finançar la recollida d’envasos de vidre; una aportació econòmica addicional per implantar recollides en el sector de l’hostaleria i la restauració; un augment de l’import per habitant i any per a campanyes de comunicació; les campanyes informatives i de sensibilització ambiental que es compromet a posar en marxa l’entitat Ecovidrio, i també la instal·lació de nous contenidors per a la recollida d’envasos a Catalunya.

Una de les novetats del nou acord és que el conveni reforça la gestió d’envasos de vidre del sector de l’hosteleria, que és clau per assolir els objectius de reciclatge que marca la Normativa d’envasos i residus d’envasos. La millora dels processos de recollida selectiva dels envasos de vidre d’aquest sector es considera ‘bàsica’, ja que consumeix el 48% del total del mercat.