Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Catalunya Informació celebra el seu 15è aniversari

Catalunya Informació celebra el pròxim dimarts el seu quinzè aniversari. Coincidint amb la Diada de 1992, a les nou del matí, l’actual presentador de ‘L’informatiu del migdia’, el periodista Martí Farrero, obria per primera vegada els micròfons d’aquesta emissora amb dues informacions destacades: la celebració dels actes de la Diada i la inauguració d’una emissora especialitzada en notícies, pionera a l’estat espanyol. Des de llavors, ha emès més de 130.000 hores d’informació i més de 2 milions de titulars.

Redacció
Redacció 10/09/2007

Catalunya Informació va néixer com el quart canal del grup d’Emissores de Catalunya Ràdio amb l’objectiu de ser una ràdio que permetés als oients saber tot el que és notícia en 30 minuts, les 24 hores del dia. Per aquesta emissora han passat periodistes com Neus Bonet, Gaspar Hernández, Jordi Duran, Núria Ferré, Xavier Vilà, Marta Romagosa, Kilian Sebrià, Rita Marzoa o Lluís Urpí.

En aquests anys, Catalunya Informació ha dedicat programes especials a totes les eleccions que hi ha hagut a l’estat espanyol des del 1992 i a molts comicis internacionals. Ha viscut en directe la guerra de l’Iraq, l’alliberament de Maria Àngels Feliu, l’atemptat de les Torres Bessones, tot el procés dels GAL, l’11 de març de Madrid, l’esfondrament del Carmel, la mort de Joan Pau II o l’atemptat de la T4, entre d’altres esdeveniments.

Catalunya Informació ha estat també punta de llança del desenvolupament tecnològic del grup d’Emissores de Catalunya Ràdio. Des del primer moment va incorporar el sistema RDS, que no només permet escoltar l’emissió del canal a través de les diferents freqüències sense haver de canviar manualment el dial, sinó que aporta l’opció de rebre la informació del trànsit automàticament.

L’any 1994 va introduir per primera vegada a l’estat espanyol la digitalització de l’àudio. Les emissions de Catalunya Informació es reben també en qualitat digital a través de satèl·lit i pel sistema DAB. Els satèl·lits ASTRA i HISPASAT permeten que l’emissió del canal es rebi per Europa i Amèrica.

L’any 2002, Catalunya Informació va posar en marxa un portal exclusivament de notícies, www.catalunyainformacio.cat, i entre d’altres tecnologies ha incorporat també serveis per a la telefonia mòbil i un telèfon per poder accedir en tot moment als titulars del canal.

Segons dades de l’emissora, el perfil de l’oient de Catalunya Informació és principalment masculí i un 36% dels oients són de classe alta o mitjana-alta. El 50% de l’audiència és menor de 44 anys, i té una penetració de gairebé el 30% a les llars de parla castellana.