Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Catalunya i País Valencià reclamen al govern espanyol un major compromís pel corredor mediterrani

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han fet front comú aquest dimecres per reclamar al govern espanyol un compromís real per l’execució del corredor mediterrani. Camps i Recoder han participat a Brussel·les -juntament amb més de 400 personalitats de l’àmbit polític, econòmic i dels transports de nivell europeu- en un acte organitzat per l’associació FERRMED amb l’objectiu principal d’aconseguir que el govern espanyol sol·liciti a la Comissió Europea la inclusió del corredor mediterrani dins de la xarxa de vies ferroviàries prioritàries, i per tant susceptibles de rebre subvencions, ara que s’ha obert el procés de revisió. Recoder ha lamentat que l’executiu espanyol prioritzi  ‘la lògica de la radialitat’ i Camps ha recordat que l’arc mediterrani aglutina el 50% de la població de l’Estat espanyol i també genera el 50% de la riquesa.

Redacció
Redacció 12/01/2011

Camps ha titllat el corredor mediterrani de ‘sortida natural’ i ha avançat que durant els propers dies els territoris implicats reclamaran conjuntament al ministeri espanyol de Foment que faci ‘tot allò necessari per demanar a la Comissió Europea que inclogui com una de les grans xarxes transeuropees de ferrocarril el corredor mediterrani’. Ha subratllat també la importància de que tots els agents vagin ‘agafats de la mà’ en la defensa d’aquest projecte ja que ‘ens estem jugant el futur de les nostres expectatives en el mercat’.

Per la seva part, Lluís Recoder ha retret al govern espanyol el seu ‘poc compromís’ amb aquesta via i ha lamentat que es prioritzi la lògica de la radialitat’. ‘Si estiguessin convençuts que aquesta és una qüestió prioritària, la seva actuació hauria estat molt més contundent’, ha declarat Recoder. El conseller ha lamentat que hi hagi altres línies de tren que passin ‘per davant del corredor mediterrani’ pel govern espanyol, que entra, així, ‘en discrepància amb les institucions i el món econòmic català, valencià i murcià’.