Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Catalunya estreny encara més les seves relacions diplomàtiques amb Irlanda

El DiploCAT estreny les relacions diplomàtiques entre Catalunya i Irlanda. L’òrgan de la diplomàcia catalana ha organitzat, juntament amb entitats irlandeses, un acte a la ciutat de Cork. L’objectiu és recordar i rendir homenatge a la solidaritat que els catalans van mostrar durant la repressió del Regne Unit a l’anhel d’independència d’Irlanda ara fa cent anys. 

Redacció
Redacció 09/06/2015

Terence MacSwiney, un símbol

En concret, l’acte vol commemorar la figura de Terence MacSwiney, l’alcalde de Cork que va morir l’any 1920 després d’una vaga de fam de 74 dies, com a protesta contra el seu empresonament i la repressió del seu poble. El fet va desfermar una onada de solidaritat a Catalunya respecte a l’anhel de llibertat d’Irlanda i MacSwiney.

L'objectiu és aixecar simpaties a Irlanda

La jornada se celebrarà demà a Cork i comptarà amb la presència del delegat del govern català al Regne Unit i Irlanda, Josep Suàrez; la directora executiva del DiploCAT, Laura Foraster; i el professor Antoni Strubell, a banda de l’actual alcalde de Cork, professors irlandesos i un dels néts de MacSwiney. L’acte servirà també per intentar aixecar simpaties respecte a Catalunya i el procés engegat a Irlanda. La jornada té el rerefons de les declaracions de l'alcalde de Dublín fa pocs dies, en què deia que “Catalunya mereix la independència”.