Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Catalunya es manifesta pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments

2.500 persones segons la Guàrdia Urbana s’han manifestat aquest diumenge pels carrers de Barcelona pel dret a la vivenda, per la dació en pagament retroactiu, aturar els desnonaments i demanar el lloguer social. Arreu del Principat han tingut lloc simultàniament mobilitzacions com la de la capital catalana. Tarragona i Girona amb unes dues centes persones cadascuna en són un exemple. David Ruiz, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa, ha denunciat que sovint els bancs cometen ‘un abús de poder’ quan desnonen una família però no condonen el deute i revenen la casa ‘doblant el negoci’. Segons dades facilitades per Esquerra Unida i Alternativa, a Catalunya hi ha 16 desnonaments diaris i durant l’any passat només a Barcelona se’n van fer un total de 350.
 

Redacció
Redacció 26/09/2011
La manifestació ha sortit a dos quarts de set des de la plaça de Catalunya, mitja hora més tard de l’horari previst. El recorregut també s’ha vist alterat i finalment no ha baixat per la Via Laietana ja que en aquest carrer s’ha celebrat a la mateixa hora el tradicional correfoc de les festes de La Mercè. 
 
Han tingut lloc mobilitzacions arreu de l’estat espanyol, a Corunya, Albacete, Alacant, Almeria, Barcelona, Benidorm, Burgos, Càdis, Còrdova, Conca, Donostia, Ferrol, Gandia, Granada, Gran Canaria, Guadalajara, Huelva, Osca, Lanzarote, Leon, Lleida, Logroño, Lugo, Madrid, Màlaga, Murcia, Motril, Palència, Palma de Mallorca, Santander, Santiago de Compostel·la, Salamanca, Tarragona, Tenerife, Toledo, València, Valladolid, Zamora i Saragosa.