Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

“Catalunya deu reconeixement a Xirinacs” però que encara no se’l pot “canonitzar”

L’exsecretari general d’ERC i expresident del Parlament, Heribert Barrera, creu que Catalunya “deu reconeixement” al desaparegut Lluís Maria Xirinacs, però ha subratllat que “no estem encara en situació de canonitzar ningú”. Barrera considera “justificades” les crítiques de l’exsenador a la classe política, però ha subratllat que Xirinacs va fer part d’aquestes crítiques “decebut” pels seus propis resultats a les urnes.

Redacció
Redacció 21/08/2007

En el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, Barrera ha comentat que “per convenció, dels morts només se n’ha de parlar bé”, i ha recordat que Xirinacs “va ser un gran patriota indiscutiblement, que va tenir un paper molt important en moments molt difícils”. Per aquest motiu, Barrera considera que Catalunya “li deu reconeixement” però ha advertit que “no estem encara en situació de canonitzar ningú”. Segons Barrera, Catalunya ha de seguir l’exemple de l’església catòlica, que fa passar tot un llarg procés abans de canonitzar algun dels seus membres.

Pel que fa a les crítiques del desaparegut Xirinacs a la classe política actual, Barrera les considera “justificades”. L’expresident del Parlament ha recordat, però, que Xirinacas acusava els polítics de “covardia”, i segons Barrera “els problemes de les insuficiències de la classe política comprenen covardia i moltes altres coses”. A més, Barrera creu que Xirinacs va fer aquestes crítiques als polítics “decebut” pels seus propis resultats a les urnes.