Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Catalunya contradiu Duran i Lleida, “ja som una majoria independentista clara”

La crisi oberta a CiU per les paraules de Duran i Lleida van pel camí de convertir-se en un greu problema per a la coalició nacionalista, i més quan resulta que aquestes paraules estan molt allunyades de la realitat. Existeix ja a Catalunya, malgrat Duran, una àmplia majoria a favor de la independència, amb més de 24 puts de diferencia respecte als partidaris del no. No solament ho confirma l’enquesta del diari ARA, sinó també la resta d’enquestes -el CEO, El Periódico, La Vanguardia o Tele5-, tant sols Duran segueix entestat en negar una clara evidència; la independència és consolida i té encara molt per créixer, encara no ha tocat sostre.

Redacció
Redacció 03/11/2012

Fins i tot 1 de cada 9 votants del PP està a favor de la independència

A més dels del PP, un de cada 5 dels votants socialistes també està a favor de la independència, és a dir tant sols a dins del PP i del PSC els independentistes són minoria, a la resta de partits l’opció independentista és majoritària, des del 46,7% dels votants d’ICV/EUiA, al 92,3% dels votants d’ERC i passant pel 88,5% dels votants de CiU que clarament contradiuen a Duran i Lleida.

Poc rebuig a la independència

Ja poden dir Sánchez Camacho, Pere Navarro i el mateix Duran i Lleida que els independentistes són una minoria, les dades són absolutament espectaculars, no només són majoria els partidaris de la independència, si no que cada cop els contraris poden ser menys a mesura que s’expliqui que implica la independència. Existeix poc rebuig, el que existeix són temors a sortir d’Europa – que ja es preocupen d’atiar els unionistes- o per si la independència suposarà un mur que els allunyarà de les seves arrels amb Espanya.  Quan es faci més palesa l’evidència que avui la independència dins Europa no són fronteres, sino oportunitats, moltes les reticències i temors desapareixeran.

Una Catalunya independent genera il·lusió i molta esperança en assolir-la

 Un cop més el trio unionista queda contradit per les dades; és la independència la que crea il·lusió, i malgrat Camacho, Navarro i Duran, cada cop més gent ho té clar. La tríade unionista resta cada cop més allunyada de la realitat i cada cop està més tancada en creure – ho voler fer creure-  que la independència és minoritària. Com més triguin a voler admetre el fet independentista que viu Catalunya, més grosses les diran, però avui la ciutadania té la informació a l’abast i mentir o intentar atemorir els catalans és un error considerable, i una pèrdua de credibilitat per part seva.
 
A més mentides, més independentistes

 Amb les dades a la mà, els unionistes insisteixen a augmentar i fer campanya de la por, un greu error, a més por, més independentistes, la solidesa del procés a Catalunya el fa irreversible, tant sols els mateixos ciutadans que avui ja són majoria per la independència poden avortar el procés.
 

Relacionats