Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Catalunya acollirà la seu estatal del Consorci Internacional del Genoma del Càncer

|

- Publicitat -

El futur centre, integrat dins el Consorci Internacional del Genoma del Càncer, s’ubicarà a Catalunya; malgrat que la ciutat on es situarà està encara per decidir, tot indica que serà la de Barcelona. Quant al finançament del centre, serà conjunt entre el ministeri de Ciència i Innovació i la Generalitat.

Al projecte hi participen vuit països més, tots al capdavant de la investigació mèdica. La leucèmia limfocítica crònica, el tipus més comú de leucèmia en adults als països occidentals i sense curació amb les teràpies actuals, serà l’objecte d’estudi dels investigadors del futur centre. La seu del denominat Laboratori de Seqüenciació Genòmica suposa ‘la primera plataforma de cooperació internacional que respon a una filosofia d’unir recursos i esforços a gran escala per enfrontar-nos al repte d’aplegar els millors grups d’investigació del món al voltant de la medecina sobre el càncer i la genòmica funcional’, segons ha dit Garmendia.

Publicitat

Montilla ha apuntat que el futur laboratori és un projecte ‘singular’ i ‘excepcional’ que ‘arrossegarà sectors de rellevància social, econòmica i científica’ alhora que ‘crearà nous llocs de treball’. ‘Les societats àgils i emprenedores disposaran de recursos; i, només amb talent i esforç, podran encarar el futur’, ha afegit el president del Govern.

La ministra i el president han fet aquestes declaracions durant l’acte de constitució del consorci BioPol, que s’ubicarà a l’entorn de l’hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, i que està destinat a la recerca biomèdica.

El BioPol -integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Universitat de Barcelona i la BioRegió de Catalunya- neix amb la voluntat de potenciar l’àrea científica així com mirar d’atraure noves companyies estrangeres del sector farmacèutic i biotecnològic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut