Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

.CAT no és .ES

Sembla que Red.es, la xarxa que gestiona els dominis .ES, no els acaba d’agradar massa la bona acceptació que ha tingut el domini .CAT, que ha passat de l’anècdota als […]

Redacció
Redacció 03/10/2007

Sembla que Red.es, la xarxa que gestiona els dominis .ES, no els acaba d’agradar massa la bona acceptació que ha tingut el domini .CAT, que ha passat de l’anècdota als més de 24.000 dominis registrats, amb més de 4 milions de pàgines indexades per Google. I no és cap broma, ja que aquesta xifra equival al nombre de dominis .ES registrats de l’any 2000.

La situació ha arribat a l’extrem de que, segons va comentar ahir el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació Jordi Bosch durant la presentació del llibre del periodista Saül Gordillo ‘Nació.CAT‘ a Barcelona, que responsables de Red.es van proposar de concedir un domini .ES cada vegada que es compri un domini .CAT i el domini .ES amb el mateix nom estigués disponible. D’aquesta manera, asseguraven des de Red.es, es fomentaria l’ús de les noves tecnologies.

Des de la Fundació .CAT es va respondre que els semblava una bona idea, sempre i quan també puguessin ser generosos a l’inrevés, de manera que per cada domini .ES donat d’alta que complís amb les condicions de registre del domini .CAT (disposar de versió en català del web o vincular-hi la cultura catalana d’alguna manera), aquest passés a adquirir també la versió .CAT del domini.

Sembla ser que la gent de Red.es va declinar aquesta invitació en pro del ‘foment de les noves tecnologies’ i van decidir oblidar el tema.

Durant la seva intervenció, Jordi Bosch també va reconèixer que ‘no es podia posar cap medalla i que si l’administració hagués intervingut avui no tindríem el domini’.