Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Castells té un simulador

|

- Publicitat -

La Conselleria d’Economia del Govern de la Generalitat de Catalunya va penjar al seu web una mena de joc instructiu que permet als ciutadans fer supòsits sobre el pressupost de la Generalitat, permetent als ciutadans decidir sobre les finances del seu País.

Un cop ja hi ets dins, el primer que s’observa és que pel 2009 es preveu uns ingressos de 31.093 milions d’euros, unes  despeses de 36.984 milions, un endeutament de 1.614 milions i un dèficit de 5.891 milions.

Publicitat

A partir d’aquest simulador us proposem un petit joc, us proposem que calculeu la xifra necessària per equilibrar els pressupostos de la Generalitat. Per fer-ho aneu augmentant la casella de la dreta, són els impostos necessaris per aconseguir-ho. La xifra és d’espant, cal augmentar un 19% els ingressos, o el que és el mateix, cal posar al sistema financer de la Generalitat, 5.891 milions d’euros per tenir un dèficit zero.

Per tant, o millora el finançament d’una manera considerable, o la Generalitat haurà d’augmentar impostos o haurà  de reduir despesa social!

La pregunta és de calaix, significa aquest ‘simulador’ que el Conseller Castells vol obtenir 5.891 milions d’euros amb el nou finançament? Aquest és el motiu dels nervis del Conseller, davant la magnitud de la tragèdia? Aquest és el motiu de les discrepàncies obertes entre el Conseller i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta?

Tothom preguntant-se on és el finançament i la solució la tenim a la pàgina web del Departament d’Economia, la resposta la tenim en el simulador del Conseller Castells!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut