Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Castells reconeix que Catalunya podria entrar en recessió a finals d’aquest any

|

- Publicitat -

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la conferència que ha pronunciat aquest dimarts al vespre a l’Auditori Narcís de Carreras de ‘la Caixa’, sota el títol ‘El lideratge econòmic de Catalunya’ i amb la presència de personalitats de la política catalana i gironina, així com empresaris.

Durant la seva intervenció, ha reiterat les ‘bones bases’ amb què compta el sistema econòmic català però també ha previst que es podria entrar en recessió a finals d’aquest any o a principis del que ve. Segons Castells, ‘estem davant d’un empitjorament de la situació econòmica’. La prova és que l’any passat l’economia Catalunya va créixer un 3,6%; el primer trimestre d’aquest any va ser del 2,3%; el segon trimestre, un 1,4% i aquest tercer segurament estarà per sota de l’1% .Tot i això, ha matisat que aquest ‘empitjorament’ s’ha d’interpretar també perquè Catalunya ‘havia crescut molt’ en els últims anys, assolint un increment del 25% del PIB durant el període 2001-2007.

Publicitat

Els efectes d’aquesta recessió es veuran traduïts en un augment de l’ocupació, actualment registrat al voltant d’un 35% i una taxa d’atur que podria arribar a ser superior del 8%. Per poder fer-hi front, però, ha subratllat la importància d’administrar solucions a curt termini –com és la millora de la competitivitat a base d’incrementar la productivitat i reduir costos, és a dir, ‘produir més amb les mateixes hores i contenint els costos’- però també ‘atacant’ els problemes de fons.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut