Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Castells, Huguet i Serna preparen reunions amb empresaris i sindicats per tractar la crisi

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha anunciat aquest dimecres que el pròxim dijous es reunirà, junt amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i la de Treball, Mar Serna, amb empresaris i sindicats per tractar sobre la crisi econòmica. Així ho ha anunciat el conseller, qui també mantindrà una trobada el pròxim dilluns amb Unión Metalúrgica. El titular d’Economia ha fet referència a l’acte que els empresaris del sector metall van portar a terme aquest dimarts i ha assegurat que entén ‘que hi hagi una gran preocupació en el món empresarial perquè la situació és d’una gran duresa’.

Redacció
Redacció 12/02/2009

Castells ha manifestat que el Govern està ‘en contacte permanent amb l’empresariat i coneix els seus punts de vista’. El conseller ha declarat que la reunió amb empresaris i sindicats servirà per ‘contrastar les propostes’. ‘La setmana passada varem fer un document de posada al dia, de balanç i de seguiment de les mesures adoptades pel Govern i les volem contrastar amb ells’, ha apuntat.

El conseller ha manifestat que entén la preocupació que van mostrar els empresaris aquest dimarts. ‘El sistema financer és imprescindible i s’ha de fer el què calgui perquè funcioni, però ha de funcionar perquè l’economia funcioni’. ‘Compartim les preocupacions quan diuen que hi ha restriccions de crèdit’, ha afegit.

El PSC porta a terme aquest dimecres la jornada ‘Fer front a la crisi: per un nou model de competitivitat’, que organitza la Secretaria d’Economia dels socialistes catalans. En aquest context, i acompanyat pel viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, Castells ha destacat la importància del paper de l’Estat. ‘No hi ha mercat sense Estat, sense regles del joc i institucions que les facin complir’, ha declarat, al temps que ha remarcat el paper d’Europa. ‘Volem més Europa’, ha afegit. En aquest sentit, ha manifestat que ‘cal demanar a Europa que la crisi signifiqui un pas endavant i no endarrere’. Així mateix, ha declarat que no es sortirà de la crisi si no s’aborda el canvi de model productiu. ‘Cal anar més enllà’, ha assegurat.