Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Castells defensa que el PSC tingui “veu pròpia” a Madrid

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha apostat aquest divendres perquè el PSC tingui ‘veu pròpia a Madrid’ i que ‘les decisions’ sobre què han de fer els 25 diputats que té al Congrés ‘es prenguin aquí, a Catalunya’. ‘No seré jo qui s’oposi a que la conseqüència d’això sigui un grup propi’, ha assegurat. Castells ha reivindicat el PSC com la ‘síntesi’ entre les anomenades ‘dues ànimes’ del partit, i ha alertat que ‘el dia que sigui només una d’aquestes dues cares’, voldrà dir que ‘la síntesi no funciona’. El conseller també ha fet una lectura dels resultats del 9-M en clau ‘catalanista i de defensa del país’ davant l’actitud del PP.

Redacció
Redacció 20/04/2008

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d’Economia ha assegurat haver sentit ‘poc’ o ‘gens’ els 25 diputats del PSC durant el debat d’investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president espanyol. Castells ha remarcat la necessitat que els socialistes catalans tinguin ‘veu pròpia a Madrid’ en ‘defensa del país’, en ‘sintonia amb l’acció del Govern de Catalunya’. Tal com va anar el debat d’investidura, Castells creu que seria ‘difícil’ aconseguir això ‘si no hi ha grup propi’.

El conseller ha assegurat que ‘treballa pel resultat’, tot i que al mateix temps ha remarcat que se sent ‘molt reconfortat’ al partit i al govern i ‘molt identificat’ amb Carme Chacón i Celestino Corbacho, recentment nomenats ministres. Ara bé, ha afegit que ‘el que és important com a partit i com a Govern no és tant tenir ministres catalans com que el govern espayol hagi de fer el que ha de fer amb Catalunya’, en referència al compliment de l’Estatut.

Castells ha presentat el PSC com la ‘síntesi’ entre les anomenades ‘dues ànimes’, que per ell ‘s’han fusionat’. De fet, ha remarcat que ‘en el moment que aquesta síntesi es trenqués, al PSC hi hauria un esquinçament’, ja que són ‘necessaris els Celestinos Corbachos, Josés Montillas i Carmes Chacóns’, però també ‘els Raimons Obiols, Joans Raventós, Pasquals Maragalls, Narcisos Serras i Maries Aurèlies Campmanys’. ‘El dia que el PSC sigui només una d’aquestes dues cares’, ha alertat, ‘vol dir que la síntesi no funciona’.

Castells creu que ‘el que ha de veure’ el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és que ‘si no hagués estat pels 25 diputats de Catalunya no tindria majoria’ i ha remarcat la ‘contribució de Catalunya’ a la seva victòria electoral. A més, ha afegit que més enllà de ‘l’altíssima estima que tenen els ciutadans de Catalunya per Zapatero’, el resultat electoral ‘és en bona part l’expressió del disgust dels ciutadans de Catalunya amb la política del PP durant quatre anys’.

De fet, el conseller considera que el resultat electoral també és ‘un missatge profundament catalanista i de defensa del país’, ja que Catalunya ‘diu al PP que ha estat quatre anys encenent Espanya contra Catalunya i que per això no guanyarà’. ‘No es pot jugar amb Catalunya’, ha assegurat.