Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Castells de vuit a l’hemisferi sud

En el marc del viatge dels Castellers de Vilafranca a Xile, els 150 vilafranquins intentaran aquest divendres per primera vegada aixecar a l’hemisferi sud castells de vuit. Així, la colla castellera provarà de construir una torre de vuit amb folre, un tres de vuit, un quatre de vuit i un pilar de sis. Fins ara, el castells més destacats que han alçat els del Penedès són la torre de set en dues ocasions, una davant del Palau de la Moneda, seu de la Presidència del Govern Xilè, i l’altra a les Bodegues Torres al municipi de Curicó; dos cincs de set, dos quatres de set amb agulla i diversos tresos de set, quatres de set i pilars de cinc, un d’ells net. Els Castellers de Vilafranca seran a Xile fins al pròxim dilluns.

Redacció 18/01/2008

En aquests primers tres dies, els castellers han protagonitzat diversos tallers de castells, conferències i nombrosos actes institucionals, un dels mes destacats a la Universitat de Santiago de Xile a càrrec del seu president, Josep Cabré.

En aquesta universitat s’acaba de crear un programa de postgrau sobre lideratge basat en el fenomen casteller que porta per nom ‘Hombro con hombro’. Així mateix, fa pocs mesos s’han creat dues colles castelleres als municipis de l’àrea metropolitana de Santiago de Lo Prado i Cerro Navia, formades íntegrament per xilens.