Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Castells assegura que el finançament és ‘prioritari i urgent’ i l’Estat n’és conscient

El conseller d’Economia, Antoni Castells, ha assegurat aquest dilluns que els acords respecte al finançament del país previstos a l’Estatut són ‘prioritaris i urgents’ en resposta a les últimes declaracions del vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes. El vicepresident va assegurar que l’esforç en el finançament autonòmic seria ‘molt limitat’, cosa que ha fet disparar les alarmes a Catalunya. Castells, però, assegura que cal resoldre la qüestió dins els terminis plantejats i que té motius per pensar que ‘el govern de l’Estat és conscient de fins a quin punt aquest tema s’ha de resoldre satisfactòriament’.

Redacció
Redacció 29/04/2008

El conseller Antoni Castells s’ha mostrat confiat que les paraules de Solbes en la roda de premsa posterior al consell de ministres de divendres no anaven encaminades a restar importància al pacte pel finançament amb Catalunya. Així, creu que la recessió no evitarà que es compleixi el que marca l’Estatut en matèria de finançament.

Castells ha reiterat que l’Estatut diu que s’ha de resoldre la qüestió del finançament en uns terminis, abans del 9 d’agost, que caldrà complir. El conseller ha dit que en aquests moments és un tema que ‘toca’. Castells ha posat en dubte que el president del govern hagi qüestionat els diàlegs amb el País Valencià respecte a un mateix model de finançament.