Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Castells afirma que estem sortint de la crisi financera

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha dit que s’està sortint de la crisi financera. Castells s’ha mostrat optimista en aquest sentit, però ha recordat que darrere de la crisi financera hi ha una crisi econòmica, que ara ja ningú discuteix, i que s’està a punt d’entrar en recessió.

Per això, el conseller ha dit que l’economia catalana ha d’afrontar aquesta situació. D’una banda, millorant la competitivitat de les empreses, és a dir, ‘produint més en les mateixes hores’, i de l’altra, cuidant que l’activitat econòmica no s’enfonsi més del compte i evitant que augmenti el nombre d’empreses que han de fer suspensió de pagaments, amb la consegüent destrucció d’ocupació.

Redacció
Redacció 06/11/2008

El conseller d’Economia i Finances ha inaugurat avui les ‘Jornades d’Economistes’ i ha explicat que l’economia catalana ha de fer front a la crisi actuant en dues direccions. En primer lloc cal millorar la competitivitat de les empreses amb més innovació, un bon àmbit d’infraestructures i una administració sensible als problemes reals de l’economia. Tot i així, ha recordat que aquesta tasca exigeix un cert temps i per això, mentrestant, ‘cal evitar que l’economia no s’enfonsi més del compte’.

Segons el conseller Catalunya té una molt bona base per abordar la situació de crisi, amb una ocupació industrial que, tot i que ha disminuït, es troba entre el 25 i el 30%. Una bona xifra en comparació a d’altres capitals estatals, que es troben en el 8%. Per això, ha advertit que les administracions han d’atendre els sectors més afectats i evitar retallar la inversió, malgrat el dèficit i els problemes pressupostaris existents.