Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Castells admet que no s’entén amb Solbes

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells ha reconegut que les coses no van bé. No s’entén amb el govern espanyol i ha admès que les negociacions amb l’Estat espanyol per fixar les inversions a Catalunya estan en un punt difícil. El conseller sembla que se n’ha cansat i ha volgut donar una imatge d’empenta i autoritat i ha retret a l’executiu de Madrid poca voluntat política a l’hora de desplegar l’Estatut. Ha afirmat que no es tolerarà que l’Estat espanyol destini aquest any a Catalunya el mateix que l’any passat.

Redacció
Redacció 02/07/2007

Catalunya vs Espanya: parlar de relacions entre Catalunya i Espanya és sinònim de tensió i discrepàncies. Fins i tot, com és el cas, entre dos personatges d’una mateixa línia política com són el conseller d’Economia i Finances Antoni Castells i Pedro Solbes, ministre d’Economia de l’Estat espanyol.

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, admet que les negociacions amb el govern espanyol per determinar les inversions estatals a Catalunya estan en un punt difícil. Castells ha volgut donar una imatge d’autoritat i ha advertit que no toleraran que l’Estat espanyol destini aquest any a Catalunya el mateix que l’any passat. Fins i tot ha anat més enllà parlant del govern espanyol i l’ha acusat  de tenir, de vegades, poca voluntat política a l’hora de desplegar l’Estatut.

Castells ha dit que caldrà una revisió a l’alça de cara a l’any que ve, i ha advertit que l’actual inversió de l’Estat a Catalunya no és suficient. En cas de no aconseguir-se una xifra superior, Castells ha admès que podria haver-hi conseqüències, fins i tot a l’hora de votar els pròxims pressupostos de l’Estat.

El conseller també ha reiterat que la voluntat del Govern de la Generalitat és rebaixar al mínim l’impost de successions i ha destacat que el projecte de llei que preveu aquesta rebaixa es començarà a tramitar abans de final d’any.