Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Castelló podria ser una ciutat olímpica

La ciutat de Castelló podria ser olímpica al 2016. Això només seria possible si la seu central fos Madrid. El fet que la ciutat de la Plana tingui sortida al mar són molts punts a favor. De totes maneres, des de Madrid s’ha demanat més concreció sobre quines disciplines esportives voldria acollir Castelló. La moció pactada entre PP i PSPV expressa a la candidatura olímpica madrilenya la voluntat de cooperar, a més de la redacció d’un informe on es detallin les instal·lacions esportives municipals existents. Altres dues ciutats dels Països Catalans s’han interessat per alguna competició: Palma de Mallorca o València han remès informes on si especifiquen la seva voluntat d’acollir proves de vela.

Redacció
Redacció 05/10/2007

La Fundació Madrid-2016 ha advertit a l’Ajuntament de Castelló que si desitja optar a ser subseu olímpica haurà d’especificar abans quines disciplines esportives desitja albergar. Fonts de la candidatura madrilenya han assegurat que la moció consensuada pels grups municipals del PP i PSPV en el ple del passat 27 de setembre no té cap valor si no està acompanyada d’una detallada relació de proves esportives susceptibles de celebrar-se al la capital de La Plana, fet que ja va avisar a la sessió plenària el portaveu del Bloc, Enric Nomdedéu.

‘És cert que hem rebut oficialment la invitació de Castelló de col·laborar però dependrà del que ens ofereixin’, han remarcat des de l’ens dirigit per Mercedes Coghen. La moció pactada entre PP i PSPV expressa a la candidatura olímpica madrilenya la voluntat de cooperar, a més de la redacció d’un informe on es detallin les instal·lacions esportives municipals existents. No obstant això, dies després d’aprovar-se la moció l’alcalde de Castelló, Alberto Fabra, no va saber concretar en una intervenció pública quines disciplines esportives estaria disposada a albergar la capital de La Plana.

Des de la Fundació Madrid-2016 adverteixen que, a diferència de Castelló, ciutats com Tenerife, Palma de Mallorca o València han remès informes on si especifiquen la seva voluntat d’acollir proves de vela. Amb el precedent de Barcelona-92, segons fonts de la fundació, la capital de La Plana solament podria optar a albergar algun partit de futbol o bàsquet. ‘Independentment de la decisió final, és d’agrair l’adhesió que hem rebut de moltes ciutats com Castelló’, va dir.