Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Antoni Castellà: “Ens han aixecat la camisa”

El secretari d’Universitats i membre de la direcció d’Unió Antoni Castellà no ha tingut pèls a la llengua en una entrevita a RAC1 per criticar durament la pregunta que la cúpula del seu partit va imposar ahir: “Ens han aixecat la camisa”, ha dit. Castellà, obertament independentista, s’ha mostrat “decebut” i ha afirmat que la pregunta “no ajuda al procés de país”. Castellà ha dit que proposarà a la resta d’independentistes del comitè de govern votar No a la consulta interna “com a esmena a la totalitat”. Una altra possibilitat que ha apuntat és impulsar un congrés extraordinari de la formació abans del 27-S. 

Redacció
Redacció 03/06/2015

“S'havia de substituir el que no ens van deixar votar el 9N”

Les crítiques de Castellà es basen en què “és una pregunta trampa”, perquè “tant li fa que vostè voti sí o no”. El secretari d’Universitats diu que les eleccions eren per “substituir el que l’Estat Espanyol no ens va deixar de votar el 9N”, és a dir, per votar “Sí-Sí, Sí-No o No a la sobirania de Catalunya”, i la proposta de la cúpula impedeix fer-ho. De fet, creu que la pregunta ens porta “dues pantalles enrere, perquè tornem a la reclamació del dret a decidir”.

“No es defineix la paraula 'procés'”

A banda d’evitar posicionar-se per enèsima vegada respecte el 9N i la independència,  l’altra crítica de Castellà es basa en què “no es defineix la paraula ‘procés’”. A més, sotmetre a una consulta interna “l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya” és un engany pel dirigent d’UDC, perquè els estatuts ja defineixen que la formació defensa la plena sobirania del país. Castellà ha dit que si voten unes 5.000 persones a la consulta, com va dir Espadaler, els signants per la independència eren un 25% de la militància, que ha estat ignorada per la cúpula. Amb tot, el conseller d'Interior ha dit a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que la pregunta és molt clara.