Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Carteres o pernils

S’acosta Nadal, l’època en què la febrada consumista ens aboca a regalar de tot a parents i amics. També és el període  dels regals institucionals, les tradicionals paneres i els […]

Redacció
Redacció 14/11/2007

S’acosta Nadal, l’època en què la febrada consumista ens aboca a regalar de tot a parents i amics. També és el període  dels regals institucionals, les tradicionals paneres i els “sobres” per compensar les molèsties i els serveis facilitats durant l’any.

A les Corts valencianes, aquest Nadal s’han d’estrènyer el cinturó. La presidenta de la cambra, Milagrosa Martínez, regalarà a tots els parlamentaris una “senzilla” cartera de pell, valorada en 120 euros i personalitzada amb el logotip de les Corts. El cost del regal als 99 diputats s’enfilarà als 12.000 euros, una xifra tres vegades inferior als regals habituals de l’anterior legislatura.

Aquests darrers anys, els regals a les Corts Valencianes solien ser capricis tecnològics, de la mà del president de llavors, Julio de España. Mentre aquest personatge presidia les Corts, van regalar-se PDAs, plomes Montblanc, monitors TFTs amb sintonitzadors de televisió i fins i tot videocàmeres digitals, uns regals no massa relacionats amb la tasca de diputats, la veritat.

Aquests regals s’enfilaven als 350 euros la unitat, i havien estat reiteradament criticats per ciutadania i partits de l’oposició. Mentre que diputats valencians s’enduien regals d’aquest nivell, als funcionaris se’ls regalava una tradicional i raquítica panera amb productes valencians.

Al Congrés dels Diputats de Madrid, en canvi, el regal és el mateix tant per a diputats com per als funcionaris: un pernil ibèric.