Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Carretero no vol sotmetre’s a un ‘judici sumaríssim’ de la direcció d’ERC

|

- Publicitat -

Carretero ha estat aquest dimarts a Barcelona, però no per donar explicacions a la direcció d’ERC, tal com l’havia emplaçat el secretari general del partit, Joan Ridao. ‘Jo no he de donar cap explicació, tota la meva explicació està a l’article’, ha assegurat l’exconseller. Carretero s’ha declarat ‘encantat de la vida de parlar amb ells’, però ha dit negar-se a ‘ser sotmès a cap judici sumaríssim i anar a declarar enlloc’. ‘Els he dit que estic disposat a anar a parlar amb ells quan vulguin del que vulguin’, ha afegit, però ‘baixar com si estigués imputat, no’.

Aquest dilluns, Ridao va trucar Carretero per demanar-li que anés a la seu nacional a explicar els seus plantejaments, però l’exconseller ho va declinar. Carretero també va plantejar una reunió amb delegacions més àmplies, però la direcció d’ERC reclama que primer hi hagi una trobada de Ridao i Carretero sols.

Publicitat

El líder de Reagrupament.cat ha dit ‘subscriure tot el que diu l’article’ que va publicar ell mateix dissabte al diari Avui, on plantejava la necessitat d’una candidatura independentista transversal per a l’any 2010. Carretero ha convidat a ‘la gent que estigui interessada en la sobirania del país’ a ‘reflexionar-hi’. ‘Jo sóc un àtom en aquest món i ja està’, ha dit. Carretero ha tornat a mostrar-se ambigu sobre les seves intencions i ha dit que a l’article ‘dic el que dic, i no dic ni més ni menys’. A més, ha afegit que no diu ‘res de nou’ i que ‘fa temps’ que ho diu.

Carretero ha afegit que ell no fa ‘mai passos enrere’. Posteriorment, en una conversa amb periodistes, ha advertit de la ‘desgràcia nacional’ que representaria una reedició del tripartit o que CiU tornés a governar. Per això, aposta per una candidatura alternativa. Carretero creu que, si ERC no vol assumir aquest paper, l’haurà d’assumir algú altre, i no descarta la possibilitat de capitanejar-la, tot i que també planteja que siguin altres qui ho liderin.

‘Metge de Puigcerdà’

El motiu de l’estada de Carretero a Barcelona ha estat la seva participació en la presentació de llibre ‘La Barcelona pecadora’, del periodista lleidatà dels anys trenta Domènec de Bellmunt. Durant la presentació, no ha fet cap referència al seu article.

En un cartell a la taula, l’exconseller ha estat presentat com a ‘metge de Puigcerdà’. Carretero ha fet una defensa de la Catalunya interior davant dels ‘bons progressistes’ i ‘prínceps rojos’ de Barcelona i la seva àrea metropolitana, tot censurant actituds que aquestes tenen quan es desplacen a les comarques, principalment els caps de setmana. A més, ha advertit que, entre àrea metropolitana i la resta de comarques, ‘l’abisme cada vegada és més gran’.

Carretero també ha carregat contra ‘prohoms’ que propugnen una Llei electoral catalana amb ‘una persona un vot’. L’exconseller ha defensat la proporcionalitat del sistema electoral català i ha atribuït aquesta actitud al fet que ‘el món rural i el món metropolità voten diferent, tenen uns referents diferents’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut