Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Carretero donarà el tret de sortida de Reagrupament a Barcelona el 2 de juny

|

- Publicitat -

En l’acte, que serà obert a totes les persones que hi vulguin assistir encara que no estiguin adherides a Reagrupament, prendran la paraula els coordinadors del moviment a Barcelona i, previsiblement, també intervindrà el mateix Carretero. A més, també s’ha convidat algunes organitzacions nacionalistes petites com el Partit Republicà Català (PRC), que estan en procés de confluència amb Reagrupament, a fer una intervenció pública.

Un article de Carretero

Publicitat

L’exconseller de Governació i líder del corrent crític d’ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, va decidir donar-se de baixa del partit després que l’Executiva Nacional d’Esquerra li obrís un expedient disciplinari i el suspengués de militància per la negativa de Carretero d’explicar al secretari general del partit les seves intencions arran de l’article Patriotisme i Dignitat que Carretero va publicar al diari AVUI, en què s’insinuava la creació d’un nou partit. 

També a partir de la reacció de la directiva d’ERC a l’article de Carretero, va deixar la militància Jaume Renyer, candidat a la presidència d’ERC pel corrent crític Esquerra Independentista. Posteriorment, Joan Carretero ha registrat la marca Reagrupament com a associació cultural a la qual ja s’hi va adherir Renyer.

Tot i que no s’han donat de baixa com a militants del partit, aquest afer també va provocar la dimissió d’Albert Pereira com a president d’ERC al Camp de Tarragona. A la dimissió de Pereira s’hi ha de sumar la dimissió de tres membres més de la federació regional per desacord amb la direcció.

El passat dilluns, 11 de maig, es donava de baixa d’ERC Rut Carandell, la candidata de Reagrupament.cat a la secretaria general d’ERC en el darrer Congrés Nacional, ho anunciava en un article al web de Reagrupament on assegura: ‘Les sigles en les quals vaig entrar a militar ja no són les mateixes’.

L’últim suport per a Carretero ha vingut de mans de l’expresident del Parlament, Heribert Barrera. Barrera va manifestar públicament el seu suport a través d’un article a l’AVUI.cat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut