Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Carretero contempla que RCat se sumi a ERC, però descarta una ‘fusió’

Després de l’acostament a ERC, el president de Reagrupament, Joan Carretero, aposta ara perquè en cas que RCat i Esquerra acabin convergint la unió es produeixi dins dels paràmetres d’una ‘suma d’organitzacions’ respectant les ‘peculiaritats’ de RCat que no pas per un procés de ‘fusió’. Carretero creu que a l’hora de sumar seria millor sumar dues organitzacions ‘encara que una sigui molt més gran que l’altra’. ‘La suma seria més gran si col·laboren dues organitzacions’, conclou. Aquest context, però, només seria possible si l’estratègia d’ERC vira cap a convertir-se en el pal de paller de l’independentisme i s’allunya de la referència de l’eix esquerra-dreta. Si l’opció és aquesta última Carretero admet que ‘amb nosaltres serà pràcticament impossible que es posin d’acord’.

Redacció
Redacció 24/01/2011

En declaracions a Catalunya Informació, Carretero aconsella que si ERC vol liderar l’independentisme ‘ha de canviar la seva estratègia i la seva manera d’entendre el món’ i afirma que ‘si la recepta és la que pronosticava el senyor Carod, de fer un gran partit d’esquerres, a nosaltres no ens hi trobaran’, conclou.

Tot i que Reagrupament no va aconseguir representació a les eleccions del 28-N defensa el caràcter propi i les peculiaritats de la formació. ‘Nosaltres som una opció diferent, molt petita com s’ha vist, i que no ha comptat amb el suficient suport per a estar al Parlament, però tenim un full de ruta, que no volem dir que sigui intocable, que sigui el millor, que sigui l’únic, però entenem que és un bon full de ruta’. És en aquest sentit que posa damunt la taula les condicions que s’haurien de donar perquè RCat acabés confluint -o com a mínim acostant-se de nou- cap a ERC: ‘El fet que Esquerra es renovi o no depèn de cap on vol anar si vol continuar sent per damunt de tot un partit d’esquerres, on primi l’eix ideològic dreta-esquerra, amb nosaltres serà pràcticament impossible que es posin d’acord’.