Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Càrrecs electes de CiU, ERC i ICV llancen un manifest defensant el dret a decidir

Un total de 66 càrrecs electes locals -alcaldes i regidors- de CiU, ERC i ICV (i un del PSC) han presentat aquest dimarts davant del Parlament un manifest amb el nom ‘Decidim!’ favorable ‘al dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur’. Es per això, que aquest nucli impulsor del moviment ‘vol obrir un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes locals dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu’. Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló d’ICV, ha anunciat que abans de l’estiu tindrà lloc l’assemblea constituent del conjunt de càrrecs.

Redacció
Redacció 05/12/2007

‘Decidim!’, ha explicat Fàbrega, ‘és una paraula contundent que defineix allò que ha anat succeint des de fa mesos i anys a Catalunya i sobretot tenint en compte la manifestació del passat dissabte que va portar a moure’s a centenars de persones en favor del dret a decidir’. En aquest sentit, l’alcalde de Sant Pere de Torelló ha assegurat que aquest serà l’objectiu de l’assemblea del proper any: ‘Si l’estat espanyol no vol reconèixer el dret a decidir del nostre poble, nosaltres hem de posar les bases per exercitar aquest dret fonamental’.

Aquests càrrecs electes presenten en el manifest els seus objectius, com ara ‘contribuir a generar un clima d’opinió favorable al dret a decidir al si del municipalisme català’ i ‘realitzar activitats d’afirmació nacional i democràtica adreçades al conjunt de la ciutadania, amb l’horitzó d’obtenir el ple reconeixement del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur’.

Així mateix, aposten per ‘ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir del poble català’ a partir de contactes institucionals amb autoritats locals d’Europa i del món. Finalment, volen emplaçar a les administracions locals superiors i el Parlament perquè es reconegui institucionalment el dret de Catalunya a decidir.

Entre els firmants del manifest, que ho han fet a títol individual, hi ha l’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas; l’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà; l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch; l’alcalde de l’Ampolla, Paco Sancho; el regidor a Terrassa Josep Rull; el regidor del PSC de Vilanova de Sau, Joan Riera, així com diferents regidors de ciutats com Barcelona, entre altres.