Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carod signa un conveni de col·laboració amb l’Obra Cultural Balear per als anys 2007-2010

El Govern català ‘ha refermat’ aquest dijous el seu ‘compromís amb la promoció de la llengua i la cultura catalana’ a través d’un conveni de col·laboració que el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha signat aquesta tarda amb l’Obra Cultural Balear (OCB) a Palma. Segons ha destacat el vicepresident, ‘es tracta d’una inversió de futur en la llengua i la cultura catalana’ que dóna continuïtat a un marc de col·laboració que el Govern ha mantingut amb l’entitat des de l’any 1991, segons informa el Departament de la Vicepresidència en un comunicat. El conveni estableix que l’OCB rebrà una subvenció d’1.150.000 euros per finançar les activitats relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes entre els anys 2007 i 2010. La col·laboració cultural catalano-balear creixerà en les properes setmanes, ja que el president Antich va assegurar a Frankfurt que el Govern balear tornarà a entrar a l’Institut Ramon Llull properament.

Redacció 19/10/2007

Es tracta d’un acord d’estabilitat que pretén donar suport a un projecte de continuïtat, tenint en compte que el Govern i l’OCB ‘comparteixen uns mateixos objectius’, en concret de ‘promoció de la llengua i la cultura catalana, la millora de l’ensenyament en llengua catalana o la promoció dels mitjans de comunicació en català’, apunta Vicepresidència. De fet, la Generalitat col·labora amb l’OCB –entitat fundada el 1962– des del 1991 i ho fa igualment amb altres entitats que també treballen per a la promoció de la llengua, com és el cas d’Òmnium Cultural.

El vicepresident de la Generalitat ha mostrat la seva satisfacció per l’acord rubricat aquesta tarda, que, segons ha dit, ‘és una inversió de futur per a la llengua i la cultura catalana’ gràcies al treball conjunt d’institucions i entitats. En aquesta línia, Josep-Lluís Carod-Rovira s’ha congratulat per l”èxit conjunt’ que han assolit institucions i entitats a la Fira del Llibre de Frankfurt, que ha estat, segons ha recalcat, ‘la millor projecció de la cultura catalana al món’. Justament, el vicepresident ha volgut recordar la presència al certamen d’escriptors i creadors balears, com per exemple el mallorquí Miquel Barceló, autor del logotip amb què la cultura catalana es va presentar com a convidada d’honor a la Fira.

Reunió amb el Consell Insular de Mallorca

Al migdia, el vicepresident s’ha reunit amb la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Francina Armengol, i el conseller executiu d’Interior, Joan Lladó, en una trobada ‘institucional i cordial’ que ha permès identificar punts de col·laboració entre els governs de Catalunya i Mallorca, segons el comunicat. Aquests punts en comú passen per la política social, l’ordenació del territori i la gestió de residus, la política cultural i també el procés de modernització de les estructures administratives i dels ens locals.

Josep-Lluís Carod-Rovira i Francina Armengol han mostrat la seva predisposició a avançar conjuntament en aquests aspectes, ‘partint de l’experiència pròpia i el respecte mutu’, afegeix. La presidenta del Consell Insular de Mallorca ha emmarcat la reunió d’avui en l’interès de l’executiu de mantenir i consolidar les relacions institucionals amb els territoris més propers, i en especial amb Catalunya, amb qui comparteix una tradició i una història comuna.

Aquest divendres, 19 d’octubre, el vicepresident de la Generalitat es reunirà amb el president del govern de les Illes Balears, Francesc Antich.