Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Carod-Rovira presidirà Frankfurt 2007

|

- Publicitat -

El consell de govern ha designat aquest dimecres el vicepresident de l’executiu, Josep-Lluís Carod-Rovira, president de la Comissió Executiva Frankfurt 2007 i el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, vicepresident. El Govern ha modificat així la composició inicial de la Comissió, amb l’objectiu de reflectir la nova organització de la Generalitat i, alhora, donar per acabada la tasca del Consell promotor i la Comissió de Continguts. L’ens manté les finalitats essencials plantejades pel Govern per tal que es faci visible la força i el paper de la indústria editorial catalana en la Fira Internacional del Llibre de Frankurt, que se celebrarà del 9 al 14 d’octubre d’aquest any.

Publicitat

Els vocals de la Comissió seran els secretaris generals dels departaments de la Vicepresidència; Cultura i Mitjans de Comunicació, i Innovació, Universitats i Empresa. També seran vocals el secretari d’Afers Exteriors i els directors de Coordinació Interdepartamental, de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), de Turisme de Catalunya i del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya, a més del comissari responsable de la direcció executiva del projecte Frankfurt 2007 i els presidents del Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Amb aquest nou equip, Carod vol liderar l’acompliment dels objectius essencials que s’ha plantejat el Govern, a través de l’Institut Ramon Llull, amb vista a la celebració de la Fira. Es tracta de fer visible la força i el paper de la indústria editorial catalana en totes les seves expressions, deixant palès que ‘Catalunya és sinònim d’una indústria editorial potent i multilingüe’; augmentar el reconeixement universal de la literatura catalana; promoure la traducció d’obres a altres llengües, i incentivar-ne la internacionalització.

Carod-Rovira ha explicat avui també que la presentació del programa definitiu de la fira es durà a terme el pròxim dia 13 de juny a Frankfurt i, dies després, a Barcelona. A continuació, es presentarà també a Brussel·les. El projecte de la fira arribarà a més de vuitanta ciutats alemanyes, a través també d’un seguit d’activitats que es duran a terme en centres de secundària i biblioteques, entre altres escenaris.

El seguiment del programa previst es farà des de l’Institut Ramon Llull, el Gremi d’editors i l’Associació d’editors en llengua catalana, cada dues setmanes. Tot plegat, tenint en compte que es tracta de la fira del llibre més important del món, amb un marcat caràcter professional. Per això, hi prendran part 6.600 expositors de 110 països diferents, entre els quals n’hi haurà 250 de catalans. També hi assistiran 1.800 professionals de la indústria editorial de Catalunya i, en total, s’espera que la visitin unes 300.000 persones.

A la nova Comissió Executiva Frankfurt 2007 que ha aprovat avui el Govern, també s’hi podran integrar, previ acord de l’executiu, un representant del Principat d’Andorra, de la comunitat autònoma de les Illes Balears, de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament de Barcelona i dels ajuntaments amb els quals s’hagi establert un acord de col·laboració per a la participació de la cultura catalana a Frankfurt.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió