Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Carod nega que l’aposta d’Esquerra pel Govern d’Entesa els hagi perjudicat a les municipals

|

- Publicitat -

En la seva valoració dels resultats electorals, Carod ha admès, tot i això, que “és possible” que hi hagi simpatitzants d’Esquerra que hagin discrepat de l’estratègia adoptada pel seu partit en el govern català, tot i que ha considerat que no es tracta d’un fenomen generalitzat.

Publicitat

El president d’Esquerra també ha tret importància al creixement de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) -una força local de marcat caràcter independentista- que en diverses capitals de comarca, com a Vilanova i la Geltrú (Garraf), Vic o Berga, ha pujat el mateix nombre de regidors que ha perdut Esquerra.

“No hauríem d’exagerar la realitat”, ha assegurat Carod, després de recordar que la CUP ha obtingut 20 regidors als municipis on s’ha presentat. Ha assenyalat també que establir aquest paral·lelisme entre la CUP i Esquerra és tan “distorsionador” com comptabilitzar quanta representació han perdut els partits de centredreta a favor de C’s o l’ultradretà Plataforma per Catalunya (PxC).

Fonts d’Esquerra també han negat que, arran dels resultats electorals, els republicans es qüestionin formar governs municipals tripartits amb PSC i ICV-EUIA i han assegurat que els pactes dependran de les decisions dels dirigents locals. Després de les negociacions, Esquerra aspira a un màxim de 24 alcaldies.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió