Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Carod manté la seva militància a ERC encara que se’n sent ‘cada cop més lluny’

L’exvicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira ha afirmat que no pensa deixar la militància a ERC malgrat que ‘cada cop em sento més lluny’ de la direcció del partit des de dos anys ençà. Al seu torn, ha admès que no descarta tenir càrrecs institucionals en un futur. ‘No sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los’, ha assenyalat, però ‘no els descarto’, ha reconegut. Carod-Rovira, que a partir d’ara vol ser presentat com a polític i escriptor, ha fet aquestes declaracions en una entrevista amb Comunicàlia, on ha estat especialment dur amb el PSC, de qui ha dit que la seva campanya electoral va estar dissenyada per ‘algú de Convergència’, ja que ‘ha estat nefasta’, ha dit.

Redacció
Redacció 21/01/2011

Carod-Rovira no descarta tornar a la línia d’activitat política ‘en un futur’, si bé que ‘només hi pots tornar si tens un càrrec institucional’ o ‘si estàs a la direcció d’un partit’, requisits que ell no compleix ja que és ‘un militant de base d’un partit amb la direcció del qual cada cop em sento més lluny per les línies que s’adopten des de fa dos anys’. Amb tot, no deixarà de militar ‘perquè no hi ha cap més força política que expressi el que sóc; un català d’esquerres que vol que el seu país sigui independent’.

Té diversos projectes però no descarta tornar a les institucions

Carod Rovira ha avançat alguns detalls de què serà el seu futur a partir d’ara. En aquest sentit, ha explicat que té ‘diversos projectes en l’àmbit universitari i de la cultura’ i ha revelat que durant ‘les properes setmanes’ en podrà anar concretant algun. I viurà d’això, ha dit. Per l’exvicepresident aquesta situació ‘és molt positiva’, perquè ‘la gent que abans de la política ja teníem una professió és bo que entenguem que això no és per sempre’. ‘Que vol dir que descarto en el futur tornar a tenir càrrecs institucionals?’, s’ha preguntat, i ha respost: ‘No, jo no els descarto, no sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los’, però ‘és absolutament saludable de tant en tant para màquines i mirar-te el món des d’una altre perspectiva’, ha insistit.

La campanya electoral del PSC, feta per convergents

Carod-Rovira s’ha caracteritzat sempre per ser un dels defensors dels pactes amb el PSC, d’aquí els tripartits que hi ha hagut. Des dels darrers mesos però, és un dels polítics més crítics amb el PSC. Segons ell, ‘tot el positiu que hi havia en el PSC des del 2003 fins al 10 de juliol del 2010 és una cosa, però entre el 10-J i el 28-N ells no ho deuen saber però jo estic convençut que qui ha dissenyat la campanya del PSC devia ser algú de CiU perquè la campanya ha estat nefasta’. Prova d’això n’és, segons l’exvicepresident, que el PSC digués en campanya ‘que són el partit dels que es volen quedar a Espanya’. ‘Em pensava que això era del PP’, ha etzibat.

El problema de l’esquerra catalana, que és ‘apàtrida’

Una de les causes que la crisi que l’esquerra té a Catalunya és que és ‘apàtrida’, segons Carod-Rovira, referint-se així al principal partit d’esquerres, el PSC. Segons ha dit, les esquerres catalanes pateixen ‘els mateixos problemes que la resta d’esquerres europees’ però amb l’afegit que la catalana ‘és l’única esquerra apàtrida del món’.